fbpx

Clarion Hotel Post

by Jorentia v Rhyn

Project location:

  • Gothenburg, Sweden

Product used:

  • Nordic Green Living copper plays a key role in transforming the redundant central Post Office building in Gothenburg

Project description:

Architects Semrén & Månsson’s deceptively simple strategy in designing the Clarion Hotel Post was to close up the gap in the original building’s horseshoe-shaped plan with a new intervention. This comprises of one wing clad in patinated copper, the other slate – both materials used on the old Post Office roof. Where the wings meet, they rise up together as a pair of monolithic forms separated by a vertical sliver of glass. The resulting 13-storey tower creates a new landmark for the city.

The architects selected three different intensities of Nordic Green Living surfaces, created by varying the amount of green over the dark brown background. The combination of these elements enabled the creation of rich, animated copper surfaces.

Nordic Green has properties and colours based on the same brochantite mineralogy found in natural patinas all over the world.